Studijsko putovanje u Irsku i razmjena iskustava o zaštiti slatkovodnih ekosustava

Naslovnica Što ima novo? Studijsko putovanje u Irsku i razmjena iskustava o zaštiti slatkovodnih ekosustava

U sklopu aktivnosti vezanih uz mjere očuvanja slatkovodnih ekosustava, djelatnici MINGOR-a i Hrvatskih voda posjetili su svoje kolege iz sektora vodnog gospodarstva u Irskoj te nekoliko dana razmjenjivali iskustva i učili na njihovim primjerima dobre prakse. Domaćin ovih vrijednih radionica i treninga od 23. do 28. svibnja 2022. godine bila je irska institucija za upravljanje vodama i radovima održavanja vodotoka – Office of Public Works (OPW).

Sudionici su, osim teoretskih razgovora, bili uključeni i u praktične radove uklanjanja mulja i nanosa vegetacije u nekoliko okruga između gradova Trim i Portlaoise. Kroz razmjenu ideja i terenske obilaske upoznali su irska rješenja sustava održavanja vodotoka te načine primjene i praćenja učinkovitosti mjera očuvanja slatkovodnih vrsta i staništa.

Jedan od važnih ciljeva, bio je i dovršetak Priručnika za provedbu mjera očuvanja i Terenskog priručnika za praćenje učinkovitosti mjera očuvanja slatkovodnih ekosustava. Kroz predstavljanje nekoliko projekata koje OPW provodi s  partnerima, ovo studijsko putovanje označilo je početak kvalitetne suradnje naših institucija sektora zaštite prirode i vodnog gospodarstva s institucijama domaćina u Irskoj.

Pogledaj još članaka

Aktiviraj se!

Svaki građanin svojim djelovanjem može doprinijeti očuvanju prirodne bioraznolikosti u Hrvatskoj.

Saznaj kako

Poslušaj prirodu

Informiraj se važnosti očuvanja bioraznolikosti - bogatstva biljnih i životinjskih vrsta i staništa u kojima žive.

Saznaj kako

Profesionalci u akciji

Gospodarstvo u sinergiji s očuvanjem bioraznolikosti i prirodnih resursa je pravi put u održivu budućnost.

Saznaj kako